Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Uno AAC audio cracking popping, (mpeg is ok)

Discussion in 'Hardware: All Vu+ models' started by kaupz, Dec 1, 2018.

  1. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    I have old Vu+ Uno and problems began when 4.8E provider AMB switched to AAC audio.
    sound cracks pops.
    with other MPEG channels no problem.

    installed 3.9.6 kernel and BlackHole 3.0.2 and there is AAC > Stereo enabled, no luck
    (previous was 3.1.1 and 2.0.6 with same problem)

    any ideas?
     
  2. Alexwilmac

    Alexwilmac BH Lover

    Messages:
    3,401
    BH 302??? They are at 3.0.6 and 3.0.7 is imminent. At least, try the last one.
     
  3. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    no help with 3.0.7
    and no difference AAC > Stereo enable or disable
     
  4. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,482
    Sound like either your Uno is faulty, your HDMI cable is faulty or your tv is faulty.
     
  5. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    4pc different hdmi cables tested (newer, older, fatter, thinner)
    same prob through Onkyo receiver.
    only AAC.
    is the AAC driver in 3.9.6 Kernel inside?

    tv is old 2008y Samsung plasma.
    will try to stream via laptop and hear.
     
  6. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    26
    I dont know if its the same issue but I get a similar thing on my solo 2. It is only with iptv and only on certain channels. I've tried different images but they all perform the same.
     
  7. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    my problem canceled by 4.8e new encoding and need to change (official) tuner :D
     
  8. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    SMT-S7140 and new lnb but still sama problem, other users found it too now.
    it comes from 5e satellite 11785 in tvplayhome viasat signal
     
  9. kaupz

    kaupz Vu+ Newbie

    Messages:
    8
    in 2 different houses pace TDS865NV makes same noise
    in next house SAMSUNG GX-BT530SM / BT works fine :O
    must be software issue from TvPlayHome viasat own soft.
     

Share This Page