Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Black Hole 3.0.8 - 3.0.9 - DVB-T USB not working anymore...

Discussion in 'Black Hole USB Devices' started by WebMan, Oct 6, 2019.

  1. WebMan

    WebMan Vu+ User

    Messages:
    188
    Hi.
    Anyone solve the problem?
    We can not use the DVB-T USB tuners with ANY IMAGE greater than 3.0.7 !!!
    Till (and included) 3.0.7, everything works perfect, after this.... the device are not recognized any more....
    I tested in 3.0.8 and 3.0.9, without success, these tuners:
    * AverVolar HD
    * Sky DVB-T Blu Led


    Ty
     
  2. pepeluxo

    pepeluxo Vu+ Newbie

    Messages:
    14
    Me too... any solution??
    Thanks.

    :help:
     
  3. dpeddi

    dpeddi Administrator

    Messages:
    121
    I'm surprised... probably something goes wrong on build server... Please could you tell us which box have such issue? Does you upgraded the same box or you are comparig 3.0.7 on a box and 3.0.9 on another box?
     
  4. WebMan

    WebMan Vu+ User

    Messages:
    188
    Pal. this is not a NEW PROBLEM...
    I mentioned even HERE, when 3.0.8 came out, but no one avoid/resolve the problem...

    So, PERSONALLY I tested the problem on:
    - VU+ Solo2
    - VU+ SoloSE
    - VU+ Uno 4K

    If you install 3.0.7 (and all update on line), the USB DVB-T Tuner works Perfect !!!!
    If you use 3.0.8 or 3.0.9 the DVB-T Tuner doesn0t work any more !!!! (even with all updates)...

    So, I believe, 99% of Italian users doesn't use anymore BlackHole (new versions), or, in my case, spend 70 € (but there are not many) to buy an VU+ DVB-T Turbo tuner....
     
  5. WebMan

    WebMan Vu+ User

    Messages:
    188
    So... no one have solution...
    No one are interesting to solve the problem.... so, I put other question:
    It is possible to save the drivers from 3.0.7 and put to 3.0.9 ?
    If so, where are located ?

    Thank you...
     
  6. Shiro

    Shiro BH-C

    Messages:
    1,696
  7. dpeddi

    dpeddi Administrator

    Messages:
    121
    live post... keep reading

    going to test on uno4k..
    -installed 3.0.9.. then live update.... just an enigma2 update.., rebooted

    plugged in vu+turbo..
    [ 28.948795] usb 4-1: dvb_usb_v2: 'Vu+ Tuner : Vuplus DVB-T/C USB NIM(TURBO)' successfully initialized and connected
    scanning (442 services)
    i can open channel...

    plugging in sky blue...
    [ 3.555112] usb 4-1: bh_dvb_usb_v2: 'AVerMedia HD Volar (A867)' successfully initialized and connected
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to stop on the first transponder.

    plugging in sky green...
    [ 197.676636] Registered device Sky IT Digital Key (green led)
    [ 197.682250] usbcore: registered new interface driver Abilis Systems as10x usb driver
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to
    --- there is an issue since vuplus remote stop working -- will fix

    plugging avermedia a850
    [ 3.263965] usb 4-1: bh_dvb_usb_v2: 'AverMedia AVerTV Volar Black HD (A850)' successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to

    plugging in hauppauge ministick
    [ 184.104464] usb 4-1: DVB: registering adapter 1 frontend 0 (Siano Mobile Digital MDTV Receiver)...
    [ 184.115254] usbcore: registered new interface driver smsusb
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to

    plugging in hauppauge nova td
    [ 266.397858] dvb-usb: Hauppauge Nova-TD Stick (52009) successfully initialized and connected.
    [ 266.406575] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_dib0700
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to

    plugging in unknown 820t2 &sdr (raphael micro)
    [ 854.887878] usb 4-1: bh_dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' successfully initialized and connected
    [ 854.899142] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_rtl28xxu
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to

    plugging in unknown hdtv usb dvb-t
    it9135, detected but doesn't work... will check

    unknown device (e4000)
    [ 950.081032] usb 4-1: bh_dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 400 msecs
    [ 950.099818] usb 4-1: bh_dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' successfully initialized and connected
    [ 960.773992] BRCM brcm_dvb0: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Realtek RTL2832 (DVB-T))...
    successfully initialized and connected
    i can open channel...
    started a new scan... just to be sure... it found some channel but it take ages so i'm going to

    plugging in xbox tv tuner...
    can't work in this kernel


    I suppose that who got the issue have flashed the new image with the usb-tuner connected.
    People should disconnct it when flashing, as when the tuner may load before the internal tuner and make you to have unexpected issue (eg, the tuner helper may not recognize the usb tuner in the expected location)
     
    Last edited: Nov 3, 2019
    Thomas67 likes this.

Share This Page