Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Duo 4K HDD Mount ve Ses Sorunu

Discussion in 'Vu+ Genel' started by selim57, Jan 23, 2019.

  1. selim57

    selim57 Vu+ Newbie

    Messages:
    17
    Merhabalar, HDD problemimi ingilizce bölüme yazdım ama çözüm bulamadım. Sanırım mevcut yazılım desteklemiyor.
    Cihaz ve yazılım bilgisi şu şekilde:
    upload_2019-1-23_11-28-46.jpeg

    Sorun 1: Elimde 2TB Seagate USB 3.0 taşınabilir harddisk mevcut. NTFS formatlı. BlackHole yazılımını kullanıyorum vemalesef bir türlü mount edemedim. Ayrıca iç tepsiye 320GB NTFS formatlı bir HDD zaten bağlı. Bunu görüyor ve mount ediyor. Ancak USB girişlerinden 2TB'lık HDD'yi bağladığımda bir türlü mount olmuyor. USB Taşınabilir HDD'yi kutusundan söktüm ve arka tepsiden cihaza bağladım. Malesef sonuç aynı. Open BlackHole, VTi, OpenATV yazılımlarında sorun çıkmıyor ama BlackHole'da malesef böyle bir sorunla karşılaştım. 3.0.7 yazılımı kurdum sorun yine aynı.

    Ekran görüntüsü:
    upload_2019-1-23_11-34-21.jpeg


    Sorun 2:
    Bazı kanallarda (TivibuSpor 1, Bloomberght...) seste droplaşma ile karşı karşıyayım. Tüm yazılımlarda bu sorun var. Ama sadece bu kanallarda yapıyor. Farklı kanal listeleri denedim, frekans ile küçük oynama yapıp yeniden taratmayı denedim. Mükkerrer kanal varsa onları da denedim ama malesef sonuç aynı.

    Ses ile alakalı ekran görüntüleri:

    upload_2019-1-23_11-35-44.jpeg

    upload_2019-1-23_11-35-17.jpeg



    Ses ile ilgili video:
    http://s7.dosya.tc/server13/xsyqhg/20190123_112146.mp4.html
     
  2. levi

    levi Moderator

    Messages:
    2,836
    Kardes hdd yi fat32 formatla bende tasinabilir usb hdd kullaniyorum bu sekilde sorunyok. Ses sorununa gelince bende malesef tvibu modul yok olsada oradan sinyal alamiyorum deneme sansim da yok .
     
  3. selim57

    selim57 Vu+ Newbie

    Messages:
    17
    TivibuSpor 42'de şifresiz zaten. Tivibu modül bende de yok. Ama D-Smart Modül takılı. Yani ses sorunun modülle alakalı olacağını zannetmiyorum. Sen lokasyondan ötürü alamıyorsun sanırım tivibu'yu. :)

    HDD'yi formatlama şansım yok, ağzına kadar dolu. Ayrıca formatlasam bile içindeki filmler 10-55GB boyutlarında ve tek parça mkv halindeler. FAT32 4GB'dan büyük dosyaları desteklemiyor.

    HDD sorununu şu şekilde çözdüm:

    fstab dosya içeriği:

    Code:
    rootfs               /                    auto       defaults              1 1
    proc                 /proc                proc       defaults              0 0
    devpts               /dev/pts             devpts     mode=0620,gid=5       0 0
    usbdevfs             /proc/bus/usb        usbdevfs   noauto                0  0
    tmpfs                /run                 tmpfs      mode=0755,nodev,nosuid,strictatime 0  0
    tmpfs                /var/volatile        tmpfs      defaults              0  0
    tmpfs                /dev/shm             tmpfs      mode=0777             0 0
    /dev/sda1            /media/hdd           auto       defaults              0 0
    /dev/sdb1               /media/usb           ntfs-3g    defaults,nls=utf8     0 0
    Son satırı elle ekledim. fstab dosyasını CHMOD 444 (Read-only) yaptım. USB'yi sök tak yapınca otomatik mount ediyor. Zaten portable olduğu için izlemek istediğim zaman takıyordum 2TB HDD'yi. :) Ama restartGUI veya reboot olunca mount point gidiyor. Sök-tak yapınca geliyor. Bu yöntemle Kodi'de 2TB HDD üzerinden kitaplığa ekledim tüm filmlerimi başarıyla. MediaPlayer2 default yaptım plugin.py ile kodi'de. Her şey artık istediğim gibi.
    Bir tek ses sorunum kaldı. :-( O da inşalah driver vs. bir şekilde düzelir diye umuyorum.
     
    levi likes this.
  4. levi

    levi Moderator

    Messages:
    2,836
    Evet kardes yurt disindayim var olan canak boyutuyla sinyal yok. Duo4k da Ses kodeklerde bilinen sorun var. Insallah yakin zamanda vuplus fixler.
     
    selim57 likes this.
  5. selim57

    selim57 Vu+ Newbie

    Messages:
    17
    Dediğim gibi şimdilik HDD sorununu çözdüm. Bu sayede Android Box'ımı kenara kaldırabilirim.

    Ses sorunu da inşallah çözülür. Teşekkür ederim.:thanks:
     

Share This Page