Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

OpenBH 4.3 Vu+ Duo2

Discussion in 'OpenBH Vu+ Duo2 images' started by Ev0, Aug 27, 2019.

  1. khafanpardaz

    khafanpardaz Vu+ User

    Messages:
    209
    my dear friend nunigaia
    i have not any options about Wlan
    i do that ;disable lan
    but cannot see any option about wifi
    i think my box cannot find my wifi
     
  2. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,428
    Can you please take a screenshot of:

    Press <MENU> <SETUP> <NETWORK> and then <DEVICE>:

    like this one:

    1.jpg

    best regards
    nunigaia
     
  3. Alexwilmac

    Alexwilmac Vip

    Messages:
    5,050
    Hi, nunigaia,
    getting interested in khafanpardaz problem, I was very surprised to find out that the usual menu with the selection of the network type you like, WLAN and LAN, is actually disappeared also in my image (last OBH 4.3.016 installed in flash for my Solo4K)!

    Also the Network Browser & Mountpoints (Blue panel) only proposes the LAN Connection. What happened?
    I tried to disable the LAN, hoping to see the choice, and rebooted, but the only thing I can do is to re-enable the LAN connection.
    So, I thought there is really some problem introduced by some of the last updates, at least for Solo4K, as in my case, and for Duo2 as reported by khafanpardaz (whom I can't try at the moment).
    To check this, I reflashed by a fullbackup of mines of 011 update and, as I imagined, the classic screen appeared.

    So, I think it's confirmed: some update after 011 introduced this issue.
     

    Attached Files:

  4. khafanpardaz

    khafanpardaz Vu+ User

    Messages:
    209
    hi dears when i press
    <MENU> <SETUP> <NETWORK> and then <DEVICE>
    i cannot see this option :

    [​IMG]


    i see this page directly

    [​IMG]

    so i cannot switch on my wifi in my box
    i think my wifi,s Hw burned
    because i check that driver is in my box and installed
    menu-plugin- red button - +driver
     
    Last edited: Feb 14, 2020
  5. khafanpardaz

    khafanpardaz Vu+ User

    Messages:
    209
    upload_2020-2-14_10-54-56.png

    the driver files are in my reciver box
     
  6. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,172
    I can't see your screen shots, of the images regarding your menu, can you please click the upload a file option and ensure your images have been posted.
     
    khafanpardaz likes this.
  7. Alexwilmac

    Alexwilmac Vip

    Messages:
    5,050
    @khafanpardaz
    1) Please! When you QUOTE a post, don't post everything! The way you quote (it's not the first time) means attaching also the pictures.
    You can delete some parts of a post if you just need to comment that part.

    2) I think you didn't catch what I wrote.There is nothing burned in your VU+: the issue occurred after one of the last updates, it seems.
    I repeat: I can't verify also in my Duo2 because it's not in my house, but I was able to verify in my Solo4k that, for instance, in my FullBackup when it was at the 4.1.011 the bug was not present. Now it's present.

    I don't want to try also my FullBackups with 4.0.12 and onwards because it doesn't matter which update introduced the issue. It is present now.
     
  8. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,172
    Have you got access to a USB WiFi adapter?
    If so then try this in your Duo2 and see if you get the WLAN option.

    You could also try re-flashing Open Black Hole 4.3 and see if you get the WLAN option during the initial set up options.
     
    khafanpardaz likes this.
  9. khafanpardaz

    khafanpardaz Vu+ User

    Messages:
    209

    There's a built-in Wi-Fi in my box Vu+Duo2 its not external usb ,so i cannot access to my wifi
    But I don't have much access to it in network settings before
    in older versions it worked but Recently I realized I had no access to WiFi

    I will go to the Lan Settings page after logging into the menu and then the Setup page and I will not be shown the WiFi settings or name of wifi in device after network
    my box cannot detect wifi usb device
    when i go to menu-settings-network-device >>> i cannot see any things about wifi
    in over i seen any settings about LAN

    I apologize to the respected managers for the bugs I have in posting
    I did not know a better way to post and although I have been a member of the site for a long time, I am your bad student But always learning from you
    and thank you for all the effort you put in.


    HELP ME PLEASE
     
  10. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,172
    If your hardware has failed, the built in WiFi then trying an external USB WiFi adapter will help confirm this, as your VU+ Duo2 would recognize the external WiFi adapter.

    I would re-flash my Duo 2, with the latest Open Black Hole 4.3 image:
    https://www.vuplus-community.net/board/threads/openbh-4-3-vu-duo2.39485/

    But by doing this you will lose all your settings, including bouquets, and channels, which you could save with dreamboxedit, but you will also have to set up everything, from the beginning, including your tuners.

    If you do a re-flash don't install from a backup image, if requested, go through the normal set up process and see if you get the WLAN option, when setting up your network.
     
    nunigaia likes this.
  11. Alexwilmac

    Alexwilmac Vip

    Messages:
    5,050
    I think you did not catch what I wrote: if the bug concerns his Duo2 and my Solo4K, it means that, after all this work of reflashing by 4.3.011, the bug will come back after he will update to 4.3.016 because I reloaded my 4.3.011 (I perform a FullBackup everyday, so I can go back to whatever day) and the two types of network connection were there.
    Tomorrow I'll be able also to check if this bug affects my parents' Duo2, where (as well as in my Solo4K until I had the .011) I was able to see both the LAN and the WLAN options.
     
  12. Bloger

    Bloger Vu+ Newbie

    Messages:
    10
    Danke ein Gros artige 4,3 Imig MFG
     
  13. panorama

    panorama Vu+ Newbie

    Messages:
    12
    Thanks for informations.
     
  14. satdz

    satdz Vu+ User

    Messages:
    148
    hi, why the team does not fix the bug of the disappearance of the wlan menu on openblackhole,
    while on blackhole, everything is ok
    I'm on a solo 2,thank you
     
  15. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,428
    Solo2 has no integrated wifi. Only when you connect an usb wifi device it will display the wlan config menu!
    So, there´s no bug.

    best regards
    nunigaia
     
    satdz likes this.
  16. satdz

    satdz Vu+ User

    Messages:
    148
    hi, yes i know it has no integrated wifi and i have a wifi usb key connected, but the menu never appeared, while on blackhole, everything is fine
     
  17. Alexwilmac

    Alexwilmac Vip

    Messages:
    5,050
    I must say that I also lost my wifi menu a lot of updates ago... I'm not interested in it, but I'd like to have it back, just in case ;)
     
  18. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,428
    Wich device did you have, mate?

    Model and Brand ... including firrmware revision.

    If you know wich drivers it needs, just install them and you will get the wlan setup menu!

    best regards
    nunigaia
     
    satdz likes this.
  19. Alexwilmac

    Alexwilmac Vip

    Messages:
    5,050
    Here I have a Solo4K. OK, I'll try!
    I don't remember if also my dad's Duo2 has the same issue: I've seen him such a few times in the last 70 days... ;)
     

Share This Page