Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound issue IPTV solo 2

Discussion in 'OpenBH General Discussions' started by rob77, Nov 15, 2018.

  1. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Hi guys

    I have some iptv channels on my solo 2 running openbh and a few have issues with the audio. The best way I can describe it is jumpy/distorted. They don't go out of sync just sound terrible.

    I have tried the same channels through android and there is no problem. I'm guessing it is some kind of audio codec issue. The streams are set as dvb type 1, I haven't tried using serviceapp yet. I did try setting the streams as 4097 but had weird issues with the picture and sound jumping.

    I just wondered if anyone else has seen similar problems?

    Cheers
     
  2. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,046
    Try install serviceapp and report.
     
  3. Azam

    Azam Vu+ Newbie

    Messages:
    35
    If you already have serviceapp installed try toggling 'LPCM injection' to false if it is already on.
    I had similar problems and had to disable this parameter.
     
  4. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Thanks guys

    I'll try this tonight.

    Did you have to set serviceapp to use exteplayer3 to toggle this setting Azam?
     
  5. Azam

    Azam Vu+ Newbie

    Messages:
    35
    Yes, set to exteplayer3.
     
    rob77 likes this.
  6. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Cheers

    I've set to exteplayer3, put the streams to 4097 but the sound was still jittery. I tried the option LPCM injection but it made no difference.

    I've now set aac software decoding to true in serviceapp and the sound is working normal now.

    So it's a problem aac decoding?
     
  7. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    I have a different problem now. When I turn on aac software decoding the sound goes out of sync after a while. Changing the channel and then back again fixes this. So I have turned off software decoding for good and will just work around the jittery sound issue I have.
     
  8. Thomas67

    Thomas67 Vu+ Newbie

    Messages:
    91
    How are you adding the IPTV channels are you playing from a m3u file or are you creating a bouqet with some plugin.? DVB1 is almost allways the best choice for IPTV. Almost allways when trouble with audio its at the provider end. OBH Is by far the best image with compatible for all common use codec. There is a good lightway plugin called JediMakerExtream for creating bouquets try that and chose DVB1 for live channels. Another good thing for chosing DVB1 is that epg is easy to setup
     
  9. rob77

    rob77 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Hi Thomas67

    I'm using suls plugin (e2m3u2bouquet) to create bouquets and have them set as dvb1. Most of the channels play fine it is just a few with audio issues. What I have done as a work around is to set all channels to dvb1 and the ones with issues as 4097. This solves the sound issue. I've created my own custom bouquets and saved the channels in there.

    Cheers
     
    Thomas67 likes this.

Share This Page