Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vu+Solo2 Komunikat "Checking USB" podczas wygrywania image

Discussion in 'Vu+ Pluginy, narzędzia, listy kanałów & skiny' started by tkkaras, Feb 23, 2019.

  1. tkkaras

    tkkaras Vu+ Newbie

    Messages:
    5
    Podczas wygrywania jakiegokolwiek obrazu przez USB tuner wiesza się I na wyświetlaczu jest "Checking USB"
    Jak to rozwiązać?
    Dodam ze musze wgrać jakiś nowy obraz bo podczas rozruchu tuner wiesza się.
    Jak można wgrać obraz znajdujący się na dysku w tunerze używając putty, jest jakaś komenda do tego?

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  2. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,152
    - sformatowales usb na kompie do FAT32 ?
    - masz tam jedna partycje?
    - wgrywasz image poprawne do danego boxa i katalog na usb jest odpowiedni
    - czasami wgrywanie wariuję jak jest dysk wpięty spróbuj wypiac.
     
  3. tkkaras

    tkkaras Vu+ Newbie

    Messages:
    5
    Tak,
    Tak,
    Tak,
    Dysk jest wbudowany I jak do tej pory nie było żadnego problemu

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  4. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,152
    - może zmien na inne male usb tak do 4gb
    - probowales sporfratowac us na ntfs a potem na fat32
    - czasami cos się pokreci i dysk nie pozwala na instalacje image
    - a może tez być uwalony bootloder ale mało prawdopodobne
     
  5. tkkaras

    tkkaras Vu+ Newbie

    Messages:
    5
    A masz instrukcje do bootloadera? I skąd pobrać

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  6. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,152
    Nie mam ale to jest ostateczność i mało prawdopodobne.
    Ale jak ty wgrywasz to image to potem wyciągasz usb rozumiem a nie robisz reboot boxa znim ?
     
  7. tkkaras

    tkkaras Vu+ Newbie

    Messages:
    5
    Wgrywanie image wiesza się Kiedy na wyświetlaczu jest " Checking USB" I nie idzie dalej

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     
  8. jwlalek

    jwlalek Vu+ User

    Messages:
    432
    A może to uwalony któryś kondensator?
     
  9. tkkaras

    tkkaras Vu+ Newbie

    Messages:
    5
    A nie, zmienilem Pena usb I poszło
    Cuda na kiju

    Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
     

Share This Page