Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VU+Solo2 + moduł CAM CP - mozaika na programach HD CP

Discussion in 'Vu+ Oficialne image' started by Drunk, Jun 7, 2013.

  1. Drunk

    Drunk Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    Witam, zakupiłem w/w tuner i włożyłem do niego moduł CAM cyfrowego polsatu (01.06.2013), wcześniejszym operatorem była telewizja N. Antena jest prawidłowo ustawiona i jakość sygnału wacha się od 60% do 99% w zależności od pogody. Posiadam Konwerter z zezem na astre (programy hd z astry działają bez zarzutu, natomiast te z pakietu CP są zniekształcone na fioletowym tle)

    Domyślam się, że mój problem leży albo po stronie modułu albo niewłaściwej konfiguracji tunera.

    Chciałbym śię was poradzić jak powinienem prawidłowo skonfigurować tuner żeby wszystko było cacy. Obecnie mam ustawienie proste hotbird + astra. Jednak wydaje mi się że będę musiał dokonać ręcznych ustawień w trybie zaawansowanym jednak brak mi wiedzy w tej dziedzinie.

    Czekam na Wasze porady. Pozdrawiam.
     
  2. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,173
    Wlaczyles obsluge wysokiego bitrate ? i zapodaj w w inny slot dla testu jesli w tym pierwszym nie ruszy.
    Nie pamietam w ktorym ma dzialac ale chyba w dolnym
     
  3. Drunk

    Drunk Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    Solo 2 ma tylko jeden slot na moduł CAM i dwa na kartę niesparowaną.

    Opcji wysokiego bitrate szukać w ustawieniach tunera czy modułu?

    Czy jest jakaś różnica między podłączeniem pojedynczego kable do LNB1 a LNB2? Pytam ponieważ i instrukcji z pudełka podają że należy podłączyć w takiej sytuacji do drugiego gniazda, a w instrukcji rozszerzonej w sieci że do pierwszego.

    Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś podał konfigurację dla trybu adwanced dla konwertera zezującego A: hotbird B:astra

    Pozdrawiam.
     
  4. Drunk

    Drunk Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    Nie mogę już edytować więc post pod postem.

    Mój konwerter to: Monoblock Single Inverto Black Pro DiSEqC 1.0 (port A = Hotbird 13° E, port B = ASTRA 19.2° E)
     
  5. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,173
    Ja nie uzywam modulow wiec nie wiem dokaldnie gdzie jest to wlacznie wysokiego bitrate ale musi byc w menu CAM tam szukaj.
    W obecnej nie widze innego problemu w twym ustawieniu calego systemu czyli anteny ; konwerterow .
     
  6. Drunk

    Drunk Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    Problem rozwiązany. Poczytałem trochę w sieci i znalazłem rozwiązanie w analogicznym przypadku do mojego.

    Gdy nie ma programów HD trzeba ustawić wysoki bitrate na NIE i ponownie na TAK.

    A więc wina leży po stronie modułu CAM CP.
     

Share This Page