Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Witam wszystkich rodaków !!!!!

Discussion in 'Vu+ Oficialne image' started by bogdanm, Nov 15, 2010.

  1. mirenty

    mirenty Vu+ Newbie

    Messages:
    3
    Niedługo tzn ?
     
  2. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,204
    Daty nie znam nie zalezy odemnie ...........
     
  3. mirenty

    mirenty Vu+ Newbie

    Messages:
    3
    Ok,dzięki w sumie nic się nie dowiedziałem.Trzeba w takim razie powoli przejść na inne image a szkoda.Pozdrawiam.
     
  4. frenchgrey

    frenchgrey Vu+ Newbie

    Messages:
    2
    witam rodakow:welcome:
    probuje pisac gdzie sie da bo jakos nikt nie kwapi sie do odpowiedzi -wiec znow probuje

    Mam UNO z BH 2.0.1 zachcialo mi sie ogladania polskiej telewizji. wiec kupilem nCAM TNK HD i karte.
    Ch...era mnie bierze bo nic nie dziala
    Pokazuje mi CAM i moge odczytac info z niego i numer karty ale regularnie pojawia sie "komunikat o bledzie", "Brak dostepu(2)"
    nie wiem czy mam czekac az aktywuja karte czy jest to problem z UNO lub CAMem

    Bedze wdzieczy na podpowiedz, bo TNK serwis klienta za kazdym telefonem kaze mi czekac 24h

    :chair:
     
  5. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,204
    O ile pamietam to kiedys problem byl z modulami teraz nie jestem pewny jak to wygloda na najnowszym image ; ale dawniej pomagalo ustawienie higbitrate na kanalch hd i nie bylo szatkowania ; pamietam tez ze np w duo dzialal modul tylko chyba w dolnym czytniku w gornym mial problemy.
    Jak masz update na karcie czyli uprawnienia to powino to dzialac.
     
  6. frenchgrey

    frenchgrey Vu+ Newbie

    Messages:
    2
    Bitrate na CAM setup rozumiem?
    nie dodalem waznego ze karta jest na SD i jest nowa... sprawdzilem poprzez CAM jej numer i jest waznosc (do konca marca subskrypcja i nastepne 11 miesiecy free channels)
    Przetrasnalem forum i znalazlem ze to w gornym ma byc umieszczony - i tak siedzi.
    Mam pytanie ...czy istnieje mozliwosc skonfirurowania UNO remotly ?
    Tzn. plik do skopiowania przez FTP lub inny backup sposob?
    CZy jest ktos kto moglby uruchomic to moje pudlo - jestem chetny zaplacic byle dzialalo:help:
     
  7. paolino

    paolino Vu+ User+++

    Messages:
    4,189
    Próbowałeś cam w innym dekoderze? (Przetłumaczone przez Google)
    Można skonfigurować dekoder poprzez OpenWebif.
     
  8. orcinus

    orcinus Vu+ Newbie

    Messages:
    2
    Witam jestem tu nowy, mam Vu+ Solo2 od końca grudnia/2012, firmware BH 1.7.9 dec 20 2012-vuplus_experimental, działa z CANAL+ czyli z kartą dostępu. Ostatnio próbowałem zainstalować nowy soft tj. BH 2.0.2., oczywiście wykonałem przedtem tzw. Full Backup co okazało się zbawienne bo po instalacji BH2.0.2 Vu+ nie widział karty i na ekranie TV pojawiły się tylko programy z poza pakietu C+, tzn. bezpłatne. Acha listę programów skopiowałem przy pomocy programu: VU+ Control Centre Version 0.6 Beta by Lee Hudson - Goldwafers.com . Nie mam pojęcia dlaczego BH 2.0.2 nie działa z C+, lista programów wyświetla się prawidłowo z EPG są informacje o serwisach, ale obrazu nie ma. Wróciłem więc do sprawdzonego BH 1.7.9. z nadzieją że może w przyszłości coś się zmieni. Pozdrawiam
     
  9. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,204
    Pewno dlatego ze to co czyta [nie wolno pisac] nie jest pod nowe oe2.0 i bo 1.7.9 bazuje na oe1.6 i jest konflikt.
    Nie mozan tutaj pisac o tym bo regilamin forum zabrania musisz poczytac gdzie indziej ale ogolnie musi dzialac i blad jest pewno w cfg.
     
  10. orcinus

    orcinus Vu+ Newbie

    Messages:
    2
    Veni, vidi, vici. Zwycięstwo… Dzięki @bogdanm za sugestie. Faktycznie to, co [nie wolno pisać] a co czyta, zostało z BH-2.0.2 razem z plikami konfiguracyjnymi wycięte, lub zmodyfikowane. Cała zabawa polegała na przekopiowaniu z 1.7.9. kilku plików i listy programów no i oczywiście tego, co [nie wolno pisać] a co czyta. Jak będę miał chwilkę czasu „łopatą” wyłożę detale, co skąd i dokąd, oczywiście, jeśli tylko znajdzie się miłośnik muzyki kameralnej chcący słuchać tego, czego nie wolno grać.
     
  11. bogdanm

    bogdanm Moderator

    Messages:
    2,204
    Raczej napisanie tego nie przejdzie na tym forum bo mamy zasade ze nie piszemy o tym tutaj.
    Jak chcesz to napisz na jakisms polskim forum male info co i gdzie wgrac titaj niestety nie da rady,
     
  12. Jedrek2013

    Jedrek2013 Vu+ Newbie

    Messages:
    40
    Witam wszystkich,
    Jestem od kilku tygodni posiadaczem Ultimo, po pierwszym rozczarowaniu " przecież tu nic nie działa normalnie jak w typowym tunerze SAT" :) powoli opanowałem sytuację i jestem coraz bardziej zadowolony z tego urządzenia. Mam jednak pytanie do forumowiczów jak zrobić pewną rzecz:
    nagrywam programy które są emitowane cyklicznie np. serial, na zasadzie zaprogramowany timer ma się uruchamiać co tydzień w wyznaczone dni, ale niestety każdy odcinek serialu ma tą samą nazwę jak ten który został jako pierwszy zaprogramowany, co można zrobić aby nagranie każdego nowego odcinka miało zawsze właściwą bieżącą nazwę pobraną z EPG, czy może jest jakiś plugin dla takich timerów?, używam aktualnego Image BlackHole
    Pozdrawiam
     
  13. siemasciema33

    siemasciema33 Vu+ Newbie

    Messages:
    1
    Witam i pozdrawiam wszystkich znam z opisow VU+ jeszcze czekam na mojego DUO2 zatrzymal go orkan w polsce .To praktycznie pierwszy tego typu moj tuner licze na pomoc i z gory dziekuje:)
     
  14. nowy

    nowy Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    dzien dobry, czesc i czolem!
    polska sekcja specjalna na tej stronce - wypas! dobrze bedzie ze swojakami pogadac.
     
  15. jwlalek

    jwlalek Vu+ User

    Messages:
    438
    Cześć. I jak, dekoder dotarł? Jak pierwsze wrażenia?
     
  16. jwlalek

    jwlalek Vu+ User

    Messages:
    438
    Witamy. Pamiętaj tylko o zasadach tego forum. Nie wolno tu się wypowiadać na tematy związane z nielegalnym odbiorem TS SAT :)
     
  17. nowy

    nowy Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    jasna sprawa - i tak mi wystarczaja free to air, bo tivix to glownie do kanalow dla dzieci
     
  18. jwlalek

    jwlalek Vu+ User

    Messages:
    438
    Oczywiście chodziło o TV SAT :D
     
  19. Emros

    Emros Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Wykorzystaj "AutoTimer" wyszukuje w EPG w/g zadanych kryteriów (jest ich cała masa) i po znalezieniu pozycji odpowiadającej zadanym warunkom ustawia Timer, nawet na tydzień naprzód. Ustawia się również okres z jaką częstotliwością ma wyszukiwać.
    Pozdrówka
     
  20. Tadek

    Tadek Vu+ Newbie

    Messages:
    1
    Witam i pozdrawiam, jestem tutaj nowy. Mam pytanie o Black Hole image do mojego VU+ Uno ktory uzywam kilka lat z Enigma 24.09.2012. Chcialby go uaktualnic, ale nie wiem ktory image bedzie najlepszy. Duzo dobrego czytalem o BlackHole oraz o nowym OpenPLI. Nie mam tez doswiadczenia w wgrywaniu nowego software do odbiornika VU+. Czy ktos moze mi pomoc w wyborze image do mojego odbiornika. Czy moge zrobic latwo backup z mojego starego oprogramawania a potem bezkarnie eksperymentowac. Pozdrowienia Tadek.
     

Share This Page