Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Changing only splash screen

Discussion in 'Vu+ Duo2 Black Hole Images' started by Alexwilmac, Feb 23, 2015.

  1. Alexwilmac

    Alexwilmac BH Lover

    Messages:
    3,731
    Is it possible to change just the splash screen without reflashing the STB?
    And can someone post the original HD splash screen of VU+Duo2?
    Thanks!
     
  2. Eragon

    Eragon Moderator

    Messages:
    3,041
    Yes, put only a splash_cfe_auto.bin file in the duo2 folder (remove all other files) and flash as usual.
    The flashing will last only few seconds.

    You can extract the file from any original Vu+ Duo2 image.
     
  3. Alexwilmac

    Alexwilmac BH Lover

    Messages:
    3,731
    May I put a 1920x1080 picture? Or the maximum is 1280x720?
     
  4. Eragon

    Eragon Moderator

    Messages:
    3,041
    The image resolution, format (bmp), color depth and final dimension (bytes) must be the same as the original file.
     
  5. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    Just for knowing

    All the spashscreens i saw, on severall images, are resolution 720x576 px 24bits depth

    So: 720x576x24 / 8 = 1.244.160 bytes = 1215 Kb

    best regards

    nunigaia


    Here is the BMP of VUplus Original SplashScreen:


    Splash.png
     

    Attached Files:

    rahimr and josagi like this.
  6. Eragon

    Eragon Moderator

    Messages:
    3,041
    This is my mod (very basic) of the original Vu+ splash screen for Duo2:
    720x480 24bit

    splash_preview.png
     

    Attached Files:

    rahimr and josagi like this.
  7. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    Yours should be like this, but you deserve more!:thanks: Splash.png

    From a friend

    to a friend

    best regards
    nunigaia
     

    Attached Files:

    Eragon and josagi like this.
  8. Belgomorisien

    Belgomorisien Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    bonsoir, vous sauriez m'aider, quand j'enregistre une chaine (tf1) et j'arrive pas a regarder une autre chaine (canal +) sur mon vu+duo 2 avec image openpli ?merci d'avance
     
  9. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    Only english language! Please.
    :thanks:
     
  10. Belgomorisien

    Belgomorisien Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    Good evening, can you to help me, when I record a channem (TF1) and I get to watch not another channel TV (Canal +) i have a vu + 2 Duo with OpenPLi image? thank you in advance
     
  11. Belgomorisien

    Belgomorisien Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    Good evening, can you to help me, when I record a channel (TF1) and I can't get another channel TV (Canal +) I have a vu+ 2 Duo with OpenPLi image? thank you in advance
     
  12. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    Here ... no support for other images than Open Black Hole or Blackhole Vu+ Images, sorry!
    And, by the way, TF1 and Canal +, are both encrypted channels, so i would ask and invite you for reading the forum rules --> http://www.vuplus-community.net/rules.html


    best regards
    nunigaia
     
  13. angelofsky1980

    angelofsky1980 BlackHole Driver Specialist

    Messages:
    16,865
  14. Belgomorisien

    Belgomorisien Vu+ Newbie

    Messages:
    11
    Hi !

    I've installed the new black hole images and configured the 2 tuner the same configuration. the problem is the same .
     
  15. angelofsky1980

    angelofsky1980 BlackHole Driver Specialist

    Messages:
    16,865
  16. lucaxx88

    lucaxx88 Vu+ User

    Messages:
    214
    don't work for me...

    I follow your step by step...
     
  17. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    What steps?
    Where did you put the files?

    Do it the wrong way ... and brake your STB :wallbash:
     
  18. lucaxx88

    lucaxx88 Vu+ User

    Messages:
    214
    Download

    Splash_cfe_auto.bin

    Put in

    X:/vuplus/duo2

    Delete other file

    Turn off
    Insert pen drive for flash

    But not work.

    This tutorial work for all Vu + and all image?
     
  19. lucaxx88

    lucaxx88 Vu+ User

    Messages:
    214

    Download

    Splash_cfe_auto.bin

    Put in

    X:/vuplus/duo2

    Delete other file

    Turn off
    Insert pen drive for flash

    But not work.

    This tutorial work for all Vu + and all image?
     
  20. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,888
    The process is the same for flashing ... you have to remove all your usb devices ...

    You are trying it on a Duo2, right?
     

Share This Page