Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Solo Vu+ Solo SE - poor tuner??

Discussion in 'Hardware: All Vu+ models' started by Pade2204, Aug 24, 2014.

  1. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Add the cables.xml file with BH installed.
     
  2. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    OMG this SOLO SE is crap.

    Now it will not boot / flash from the USB!
     
  3. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Well, the same USB could not flash the SOLO the 4th time. New USB made it work (WTF??)

    Oh well, I have Black Hole on now, with cables.xml

    and still nothing works. Only 1 SID found.

    Im starting to cry :/
     
  4. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Ok can you post up screen shots of your tuner settings please
     
  5. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Ofcourse - attached
     

    Attached Files:

  6. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    If you have added the cables.xml file there will be another page
     
  7. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Ahh OK :) Attached :)
     

    Attached Files:

  8. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Set the provider to CableBruteforce All and then go to manual scan, change type of scan to complete, and then Network scan to Yes and try again
     
  9. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    I tried to do the CableBruteforce and automatic scan - it found 89 channels this time!! Thats something. Many channels seem "scrambled"...

    So any frquencies I might have missed ?

    ...and why is the freqeincies different to the Duo2 list ? weird...
     
  10. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Well I think that proves that the SoloSE and the tuner are both ok.

    You can try your duo2 channel list on your SE it might work.

    Not sure how many channels you have with your cable provider anyway.
     
  11. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Duo2 has 284 services! Thats 200 more than SOLO SE finds!

    Thats weird. But Ill try my channels list now.
     
  12. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    The channel list is totally the same - same channels that pixels and the same 2-4 channels that work.

    I noticed the 89 services, many of these channels are not "normal" channels, but PPV channels - someone with a small package can buy channels from that list.

    So, I guess we have NOT concluded that the tuner is poor or faulty yet ? :)
     
  13. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    I really don't know what else to suggest.

    You say you are used to using PLi images, but they do not have a SoloSE image yet, so maybe try OpenATV as that is an OE-Alliance image which is based on OpenPLi I believe and is available for the SoloSE.
     
  14. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Ev0 - thank you for your effort - I appreciate it!
     
  15. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    No probs
     
  16. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    OMG!!
    Installed OpenATV - and now all channels are fine!

    Jesus - thanks mate!
     
  17. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    note... old channelslist from Duo2 didnt work... but the channels full search found 250+ channels, and everything is fine
     
  18. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Glad to hear you got it working.

    If you find the cables.xml file from the openatv image, and post it here, it might help others in future as it should work just fine with all images.
     
  19. Pade2204

    Pade2204 Vu+ Newbie

    Messages:
    22
    Here it is!
     

    Attached Files:

  20. Ev0

    Ev0 Administrator

    Messages:
    2,722
    Thanks, it's a much bigger file, so alot more frequency's in there than the one I posted earlier.

    That will work fine with all images so you won't have any problems in future if you keep a copy of that cables.xml
     

Share This Page